Termeni și condiții

Termeni și condiții

TERMENI ŞI CONDIŢII DE UTILIZARE şi CUMPĂRARE pe şi de pe www.mobyland.ro

Bine aţi venit la magazinul online MOBYLAND

 

 1. INTRODUCERE

Acest website (numit în continuare „SITE”) este administrat de S.C. NECTAMOB S.R.L. (numită în continuare „SOCIETATEA”), cu sediul social în Str. M. Kogălniceanu, nr. 31; CP. 730111; loc. Vaslui; judeţ Vaslui; România, înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului Vaslui, sub nr. J37/169/2010 şi având C.U.I.: RO 27160240, telefon: 0746101102/0752190630, e-mail: [email protected], cont deschis la CEC Bank, Suc. Vaslui, IBAN   RO98CECEC001946005909531, capital social 500 lei.

SC NECTAMOB SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (informare dar şi efectuarea de comenzi online), pe site-ul – mobyland.ro şi nu îi acordă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC NECTAMOB SRL fără acordul prealabil scris al acesteia.

POLITICA de RETUR, POLITICA de CONFIDENŢIALITATE, precum și orice alte documente la care se face referire în cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni și Condiții. Prin acceptarea Termenilor și a Condiţiilor, sunteţi, de asemenea, de acord cu POLITICA de RETUR, POLITICA de CONFIDENŢIALITATE, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul prezentului document. Dacă nu sunteți de acord cu „Termenii și Condițiile”, vă rugăm să nu utilizați acest website.

SC NECTAMOB SRL îşi rezervă şi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Ultima versiune fiind găsită accesând această pagină, numită „Termeni şi condiţii”. Orice modificări aduse Termenilor și Condiţiilor vor intra în vigoare numai pentru comenzile noi, înregistrate după publicarea modificărilor respective pe acest website. Astfel, vă rugăm să verificați secțiunea aferentă Termenilor şi Condiţiilor, înainte de fiecare comandă, pentru că este posibil să fi intervenit modificări de la ultima vizită.

Dreptul de a realiza o legătură web-link – către www.mobyland.ro este limitat, neexclusiv şi revocabil, şi este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SC NECTAMOB SRL sau oricăruia dintre partenerii noştri, numai după obţinerea în scris sau prin e-mail a acordului nostru.

Vă rugăm să citiţi cu atenţie condiţiile noastre şi termenii contractuali înainte de utilizarea site-ului şi înainte de a face o comandă. Folosirea acestui website şi plasarea de comenzi online semnifică acceptul dumneavoastră în ceea ce priveşte termenii şi condiţiile mai jos menţionate.

Înainte de a face o comandă, dacă aveţi vreo nelămurire, vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0746101102 sau să ne scrieţi la adresa [email protected].

 1. DEFINIŢII TERMENI

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiţi cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înţelesurile specificate mai jos:

SITE – pagini web aparţinând SC NECTAMOB SRL care se află la adresa www.mobyland.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informaţii privind serviciile şi produsele oferite/asigurate de către SOCIETATE. Prezentul site cuprinde: texte, imagini, baze de date, produse, logouri, softuri, animaţii, filme, oferte şi orice fel de informaţii, reclame, etc. şi consituie „conţinutul” site-ului www.mobyland.rocare este în întregime proprietatea SOCIETĂŢII. Prezentul SITE respectă politica cookie-urilor.

SOCIETATEA – pune la dispoziţia CLIENŢILOR mijloacele tehnice necesare pentru identificarea şi corectarea erorilor survenite cu ocazia introducerii datelor, prin introducerea numelui de utilizator şi a parolei;

MOBYLAND – reprezintă SOCIETATEA, astfel cum este definită mai sus

UTILIZATOR – reprezintă persoana care accesează SITE-ul, în scopuri private sau profesionale, care s-a înregistrat sau nu în formularul specificat şi care a acceptat TERMENII şi CONDIŢIILE prezentului SITE.

COMANDA – reprezintă un document electronic, generat ca urmare a accesării SITE-ului de către un CLIENT, ce intervine ca formă de comunicare între SOCIETATE şi CLIENT;

CLIENT – reprezintă persoana care accesează SITE-ul, în scopuri private sau profesionale şi care a acceptat Termenii şi Condiţiile de Utilizare ale prezentului SITE, îndeplinind în acest sens toate cerinţele procesului de înregistrare, ce iniţiază şi finalizează o comandă.

CONTRACT – reprezintă o COMANDĂ confirmată de către SOCIETATE, prin care SOCIETATEA este de acord să livreze CLIENTULUI produse şi servicii, la preţurile, caracteristicile şi termenele de livrare specificate în confirmarea comenzii, iar CLIENTUL este de acord să efectueze plata acestora, conform prezentelor TERMENE şi CONDIŢII.

CONSUMATOR – este definit de lege ca fiind „orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale” (Codul consumului, OG 21/1992, Legea 193/2000);

UTILIZARE ABUZIVĂ – reprezintă utilizarea SITE-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor şi ale legislaţiei în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii SOCIETĂŢII.

III. LIMITELE RĂSPUNDERII SOCIETĂŢII

SOCIETATEA depune eforturi pentru menţinerea corectitudinii informaţiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, având în vedere posibile erori cu privire la aceste informaţii, SOCIETATEA precizează următoarele:

Conţinutul site-ului www.mobyland.ro a fost alcătuit în colaborare strânsă cu reprezentanţii mărcilor care se găsesc pe SITE. De aceea SOCIETATEA nu îşi asumă responsabilitatea pentru descrierile şi caracteristicile produselor prezentate în magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispoziţia SOCIETĂŢII de către reprezentanţii fiecărei mărci. De aceea, unele caracteristici pot fi modificate de către SOCIETATE fără preaviz sau pot conţine erori de operare. MOBYLAND va depune toate eforturile pentru a minimaliza toate greşelile care pot apărea din editarea electronică sau manuală a informaţiilor prezentate. De asemenea, din considerente legate de spaţiu şi coerenţa structurii informaţiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă SOCIETATEA face eforturi de a prezenta informaţiile cele mai relevante.

Imaginile produselor sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu şi au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imaginile de pe site sau din cataloage în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, culorii sau nuanţei, design-ului, fără notificare prealabilă de către producători sau din cauza modificării culorii în urma procesului de fotografiere a produselor, ori a rezoluţiei monitorului utilizat.

SITE-ul poate conţine şi link-uri către alte site-uri. În aceste cazuri, SOCIETATEA nu este responsabilă de politica de confidenţialitate practicată de acestea precum şi de orice altă informaţie menţionată pe aceste site-uri. MOBYLAND nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legături din conţinut, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii acestora.

MOBYLAND nu este şi nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacurateţea sau neactualizarea informaţiilor publicate sau menţinute pe SITE, care nu se datorează culpei sale. UTILIZATORII pot găsi informaţii detaliate, complete şi exacte în reţeaua magazinelor MOBYLAND sau prin solicitarea de informaţii prin contactarea telefonică sau prin e-mail a SOCIETĂŢII ([email protected]).

Preţurile produselor de pe SITE sunt orientative şi pot suferi modificări. Preţurile se vor confirma de consultanţii noştri, prin confirmarea comenzii şi emiterea facturii proformă şi/sau facturii fiscale. Menţionăm că preţurile afişate pe SITE se aplică comenzilor ONLINE, iar preţurile din magazinele cu expoziţie din reţeaua MOBYLAND se aplică comenzilor preluate de consultanţii noştri de vânzări din magazine. Acestea pot fi diferite de la un magazin la altul.

Promoţiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile permanent, în limita stocului disponibil. În cazul în care se menţionează o perioadă de timp, acestea sunt valabile pe perioada, de regulă menţionată pe SITE.

Prezenţa produselor pe site NU garantează exisţenta lor în stoc. Consultanţii noştri vor confirma potenţialilor clienţi disponibilitatea pentru fiecare produs în parte.

Valoarea maximă a obligaţiilor SOCIETĂŢII faţă de orice CLIENT în cazul nelivrării/livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de SOCIETATE de la CLIENTUL respectiv.

MOBYLAND îşi rezervă dreptul să completeze şi să modifice orice informaţie de pe SITE.

MOBYLAND nu răspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretenţii, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea TERMENILOR şi CONDIŢIILOR.

MOBYLAND nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncţionării sau ca urmare a modificării, suspendării sau întreruperii serviciilor disponibile prin intermediul SITE-ului, precum şi pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe SITE.

În cazul în care UTILIZATORUL sau CLIENTUL nu este de acord şi/sau nu acceptă şi/sau îşi revocă acceptul dat pentru termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului, acesta renunţă la accesul la serviciu/serviciile oferite de MOBYLAND prin intermediul site-ului, inclusiv primirea buletinelor informative şi/sau comunicărilor din partea MOBYLAND de orice natură (electronic, telefonic, etc), fără nici o obligaţie ulterioară.

MOBYLAND va şterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fără nici o obligaţie ulterioară a vreunei părţi faţă de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.

CLIENTUL/UTILIZATORUL poate reveni în orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord şi/sau a accepta termenii şi condiţiile, sub forma în care acestea vor fi disponibili în acel moment.

CLIENTUL nu poate să revoce acordul exprimat în favoarea respectării TERMENILOR şi CONDIŢIILOR pe perioada derulării unui CONTRACT, sau până în momentul în care acesta nu va achita contravaloarea tuturor CONTRACTELOR neonorate faţă de MOBYLAND.

MOBYLAND îşi rezervă dreptul de a modifica sau de a întrerupe, temporar sau permanent, parţial sau în totalitate, serviciile puse la dispoziţie prin intermediul acestui SITE, cu sau fără o notificare prealabilă.

MOBYLAND îşi rezervă dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natură şi/sau legături pe oricare pagină a SITE-ului, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Exceptând obligaţia legală de garanţie, MOBYLAND nu oferă nici o garanţie directă sau indirectă UTILIZATORILOR că informaţiile conţinute de site vor împlini toate cerinţele UTILIZATORILOR, că serviciile informatice pe care se bazează funcţionarea site-ului vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori de orice fel, calitatea oricăror produse/servicii/informaţii obţinute gratis sau contracost prin intermediul site-ului va satisface toate cerinţele UTILIZATORILOR. Orice eroare de program va fi corectată, precum şi orice alte aspecte similare.

Operatorii, administratorii şi/sau proprietarii SITE-ului nu sunt sub nici o formă responsabili pentru relaţiile sau consecinţele acestora rezultând din, dar nelimitându-se la, achiziţii, oferte speciale, promoţii, promovări, sau oricare alt tip de relaţie/legătură/tranzacţie/colaborare/etc. care pot apărea între CLIENT sau UTILIZATOR şi oricare dintre cei care îşi fac promovare directă sau indirectă prin intermediul SITE-ului.

UTILIZATORUL este singura persoană responsabilă de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau reţelei de pe care accesează site-ul sau de orice alte pierderi de date care ar putea fi rezultatul descărcării de informaţii şi servicii din conţinutului site-ului.

Pentru secţiunile SITE-ului care pot cuprinde postări ale UTILIZATORILOR, răspunderea asupra conţinutului acestor postări revine în întregime autorilor acestora. MOBYLAND îşi rezervă dreptul de a nu face publice acele postări care contravin termenilor şi condiţiilor de utilizare sau pe care le consideră dăunătoare, sub orice formă, propriei imagini, clienţilor, partenerilor săi sau terţilor.

MOBYLAND nu garanteaza în nici un mod că documentele, fişierele sau orice alte pachete de date care sunt conţinute sau au legatură cu acest site nu conţin viruşi şi nu va avea nici o responsabilitate pentru nici un fel de prejudiciu actual sau viitor cauzat de sau prin intermediul acestui site. În consecinţă, pentru protecţia sa, orice UTILIZATOR al acestui site trebuie să utilizeze un program antivirus atunci când utilizează SITE-ul.

MOBYLAND nu îşi asumă angajamentul să aducă la zi informaţiile şi materialele de pe SITE cu o anumită frecvenţă/periodicitate. Informaţiile pot suferi schimbări oricând şi fără avizare şi vor putea fi incorporate în următoarele modificări ale SITE-ului, care vor fi realizate în funcţie de posibilităţile MOBYLAND.

MOBYLAND nu va fi răspunzătoare pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunăvoinţă, posibilităţii de folosire a datelor sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar dacă a fost informat anterior de posibilitatea apariţiei unor asemenea pierderi), rezultând din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizării informaţiilor publicate pe SITE;
 • acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor UTILIZATORULUI
 • declaraţii sau acţiuni ale oricărei terţe părţi asupra serviciilor SITE-ului şi/sau conţinutului;
 • orice altă problemă legată de conţinutul SITE-ului.
 1. CONŢINUTUL SITE-ului, DREPTURI de AUTOR şi de PROPRIETATE INTELECTUALĂ

 Informaţiile publicate pe SITE sunt informaţii de interes general despre MOBYLAND, produsele comercializate de acesta, ale partenerilor săi cât şi alte informaţii considerate de MOBYLAND ca fiind de de interes pentru UTILIZATORI.

Informaţiile sunt puse la dispoziţia UTILIZATORILOR în mod gratuit, cu scopul de a facilita vânzările.

MOBYLAND este deţinătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra SITE-ului, respectiv asupra designului, conţinutului acestuia, imagini, texte, grafice, fotografii, simboluri, elemente de grafică web, e-mailuri, scripturi, programe, software-ul, logo-urile şi asupra tuturor materialelor integrate în SITE, fiind apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996), prin legislaţia română şi internaţională privind drepturile de autor. Folosirea fără acordul SC NECTAMOB SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare.

Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, parţial sau integral, exceptând perioada de care este nevoie să fie vizualizate online. Totuşi, CLIENTUL/UTILIZATORUL poate copia, transfera şi/sau utiliza conţinutul numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu alte prevederi ale documentului.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea informaţiilor existente pe SITE sau a unei părţi din acestea, accesul sau folosirea informaţiilor puse la dispoziţie de MOBYLAND prin intermediul SITE-ului într-un mod care violează legislaţia românească sau internaţională în materie de drept de autor şi proprietate intelectuală, poate atrage răspunderea civilă sau penală pentru astfel de acţiuni.

Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt să respecte termenii şi condiţiile prezentate în continuare precum şi legislaţia aplicabilă, precum şi toate drepturile de proprietate intelectuală ale MOBYLAND.

Pentru orice reclamaţii referitoare la drepturile de autor şi folosirea incorectă a informaţiilor vă rugăm să ne contactaţi la: [email protected]

 1. DERULAREA OPERAŢIUNILOR DE VÂNZARE PE SITE
 2. CONTRACTUL/TERMENI şi CONDIŢII

În cazul în care între părţi s-a încheiat un contract care conţine clauze specifice, are prioritate acel contract iar prezentele clauze vin în completarea acestuia în măsura în care contractul nu conţine dispoziţii contrare, care se vor aplica cu prioritate şi nu este valabil pentru persoane juridice. În cazul în care se doreşte acest lucru, adică facturarea pe persoană juridică se face un alt contract şi se stabilesc noi termene şi condiţii.

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care SOCIETATEA îşi derulează operaţiunile pe SITE.

Programul de lucru pentru relaţii cu clienţii al magazinului online:

o Luni – Vineri între orele 09.00 – 17.00,

o excepţie fac zilele de sărbătoare legală.

Timpul MAXIM de confirmare sau neacceptare a COMENZII va fi de 2 zile lucrătoare de la lansarea COMENZII pe SITE indiferent de modalitatea în care comanda este realizată (e-mail, formular, sistem de comandă, etc.)

Dacă SOCIETATEA confirmă COMANDA, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor COMENZII, din partea CLIENTULUI. Acceptarea comenzii de către SOCIETATE se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică (e-mail) din partea SOCIETĂŢII către CLIENT, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urmă. SOCIETATEA nu consideră în nici un moment o COMANDA neconfirmată ca având valoarea unui CONTRACT.

Astfel, CONTRACTUL intră în vigoare la data confirmarii COMENZII de către SOCIETATE şi cu respectarea termenului de livrare, preţului şi modalităţii de plată specificate în confirmarea comenzii. Confirmarea se face electronic (e-mail). Termenii şi condiţiile generale de vânzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanţie emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.

Prezentele termene şi condiţii generale de vânzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanţie emis de către SOCIETATE sau un furnizor al acesteia.

COMANDA, odată confirmată, este stocată electronic de către SOCIETATE. La solicitarea clientului, SOCIETATEA va trimite în maxim 30 zile de la solicitarea scrisă din partea CLIENTULUI copie după comanda emisă şi confirmarea de comandă.

COMANDA telefonică – CLIENTUL/UTILIZATORUL poate efectua comenzi telefonice asistat la telefon de un reprezentant al MOBYLAND. Termenii şi condiţiile se aplică şi în cazul acestor comenzi telefonice. În acest caz, CLIENTUL autorizează consultantul de vânzări să înregistreze comanda în numele său, dacă are cont pe site-ul MOBYLAND. Urmând, ulterior, MOBYLAND să trimită CLIENTULUI o confirmare de COMANDĂ, cu titlu de CONTRACT.

 1. OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul CONTRACTULUI îl constituie produsul/produsele şi serviciile prezentate pe SITE şi cu privire la care CLIENTUL şi-a exprimat opţiunea de a le cumpăra, prin generarea unei COMENZI pe SITE, confirmate de către SOCIETATE.

Clientul va verifica înainte de transmiterea comenzii următoarele aspecte: codul produselor de pe site, descrierea (material, model, accesorii, dimensiuni, etc) şi caracteristicile produselor, cantitatea, preţul, termene şi modalităţile de plată, dar şi modul de livrare.

Clienţii îşi asumă cantitatea şi codurile produselor comandate, comanda acceptată de societate primeşte – număr comandă. În caz de diferenţe între codul produsului şi denumire, SOCIETATEA consideră comanda ca fiind făcută pentru codul produsului.

MOBYLAND va contacta în maxim de 24 de ore clientul pentru a i se confirma comanda şi clarifica obiectul comenzii. După acest termen, MOBYLAND are dreptul de a suspenda comanda până la contactarea CLIENTULUI sau de a o confirma conform comenzii emise şi luând în considerare codul produsului indicat.

Disponibilitatea produselor, preţul final şi termenul de livrare, se comunică prin confirmarea comenzii de către consultantul nostru de vânzări.

 1. PREŢUL CONTRACTULUI

Ofertele şi produsele prezentate pe SITE-ul www.mobyland.ro sunt disponibile în limita stocului.

Preţul produsului/produselor este acela menţionat pe SITE.

Toate preţurile afişate includ TVA, în cuantumul prevăzut de actele normative în vigoare.

Preţul poate fi modificat de către SOCIETATE, în orice moment, fără preaviz, în funcţie de stocul disponibil şi/sau de preţurile primite de la furnizori/producători, dar se aplică doar comenzilor plasate după modificarea preţurilor. Preţul de achiziţie al produselor şi/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica, chiar dacă ulterior plasării unei comenzi produsul beneficiază de preţ redus. În momentul confirmării comenzii, SOCIETATEA va indica preţul exact al produselor, costul transportului şi altor servicii dacă sunt solicitate de client şi acordate de SOCIETATE.

Pentru a fi aplicabil, preţul produsului trebuie să fie real şi serios. În acest mod, SOCIETATEA atenţionează asupra faptului că pot exista teoretic cazuri când, ca urmare a unor disfuncţionalităţi ale SITE-ului sau erori, preţul afişat pe SITE poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, SOCIETATEA îşi cere scuze de neplăceri şi va informa CLIENTUL asupra preţului corect. Clientul poate renunţa la comandă dacă nu este de acord cu preţul comunicat.

SOCIETATEA îşi rezervă dreptul de a stabili alte preţuri produselor de pe SITE, faţă de cele valabile pentru reţeaua de magazine cu expunere MOBYLAND.

Preţul afişat nu include costul transportului sau altor servicii oferite de către SOCIETATE. Condiţiile în care transportul şi alte servicii se asigură de societate vor fi menţionate pentru fiecare comandă în parte, în funcţie de valoarea comenzii, a volumului şi greutăţii produselor, de distanţa de parcurs sau promoţiile valabile.

Promoţiile şi reducerile de preţ oferite utilizatorilor www.mobyland.ronu se pot cumula cu alte promoţii şi reduceri existente în magazinele MOBYLAND.

 1. MODALITATEA DE PLATĂ/PLATA PRODUSELOR

Produsele comandate în magazinele MOBYLAND se vor livra numai după plata integrală a acestora. Plata produselor comandate online pe SITE-ul www.mobyland.ro conform acestor „Termeni şi Condiţii” se poate efectua doar în avans sau la punctele de lucru MOBYLAND.

După plasarea comenzii în coşul de cumpărături, sistemul mobyland.ro va expedia automat o confirmare de primire a comenzii pe adresa de e-mail specificată, cu menţiunea că în cel mai scurt timp consultantul de vânzări mobyland.ro va contacta clientul pentru confirmarea comenzii.

Până la confirmarea comenzii de către consultantul de vânzări mobyland.ro aceasta nu va naşte nici un fel de obligaţii, de nici un fel, pentru mobyland.ro.

Momentul încheierii CONTRACTULUI la Distanţă îl constituie momentul confirmării comenzii de către consultantul mobyland.ro

Comanda primită, în curs de confirmare, nu determină rezervare de stoc.

Având în vedere valorile relativ mari, specifice produselor comercializate prin/pe SITE, şi faptul că de regulă, nu se află pe stoc, principala modalitate de plată va fi prin avans minim plătit de client numai după confirmarea comenzii de către MOBYLAND. Astfel CLIENTUL va primi o factură proformă pentru avans, după ce se confirmă comanda, care se va plăti prin una din mijloacele de plată disponibile pe SITE. În lipsa unor prevederi contrare, avansul va fi de minim 50%.

Comanda confirmată, însoţită de Factura Proformă determină rezervarea provizorie a stocului pe o durată de 24 ore. Plata parţială sau totală a Facturii Proforme determină rezervarea definitivă din stoc a comenzii. După confirmarea comenzii, sistemul mobyland.ro va emite automat o Factură Proformă ce va fi transmisă clientului prin e-mail. Clientul va putea face plata produselor comandate numai în baza Facturii Proforme, astfel:

Plata numerar în magazin – la oricare dintre punctele noastre de lucru.

Plata în avans – prin ordin de plată (virament bancar) în contul SC NECTAMOB SRL notificat în Factura Proformă, IBAN RO34CECEVS0130RON0496951, deschis la CEC Bank. Pe ordinul de plată se va menţiona obligatoriu codul CLIENTULUI indicat de MOBYLAND pe factura proformă şi numărul comenzii sau al facturii. Dacă pe ordinul de plată nu apar informaţiile de mai sus, rugăm CLIENTUL să ne trimită dovada plăţii cu indicarea acestor informaţii, la adresa de e-mail [email protected].

Plată în avans se consideră şi plata cu ajutorul cărţii de credit online. În acest caz SOCIETATEA va solicita procesatorului de plăţi electronice confirmarea securităţii şi a validităţii tranzacţiei, şi va efectua verificări suplimentare acolo unde este cazul, înainte de livrarea produselor, această verificare putând duce chiar la anularea comenzii respective din motive de securitate.

Neplata avansului suspendă intrarea în vigoare a contractului, şi, implicit, termenul de livrare, până la achitarea integrală a comenzii plasate.

Restul preţului se achită înainte de livrare. Neplata integrală a preţului până la livrarea produselor, suspendă obligaţia SOCIETĂŢII de a livra produsele.

Preţul total, modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în COMANDĂ.

SOCIETATEA va emite către CLIENT o factură proformă pentru a încasa avansul şi, ulterior, o factură fiscală pentru produsele şi serviciile ce urmează a fi livrate, obligaţia CLIENTULUI fiind să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii conform cu legislaţia în vigoare.

Livrarea va fi efectuată numai după creditarea contului bancar al societăţii cu întreaga sumă comunicată de SOCIETATE în COMANDĂ şi după identificarea comenzii.

În caz contrar, SOCIETATEA are dreptul să suspende termenul de livrare până la confirmarea efectuării plăţii.

Pentru persoanele juridice, modalitatea de plată agreată este virament bancar cu respectarea prevederilor de mai sus privind menţiunile obligatorii.

 1. MODALITATEA DE LIVRARE

În afară de cazul în care este agreat de SOCIETATE şi CLIENT altceva, SOCIETATEA se descarcă de riscurile şi responsabilităţile asociate produselor şi serviciilor comandate de către CLIENŢI în momentul predării acestora către CLIENT sau către reprezentantul CLIENTULUI (persoana care preia produsele livrate la adresa indicată în formularul de comandă).

SOCIETATEA va asigura ambalarea corespunzătoare a bunurilor şi va asigura transmiterea documentelor însoţitoare la CLIENT.

SOCIETATEA va efectua livrarea produselor şi serviciile doar pe teritoriul României. Proprietatea asupra produselor şi serviciilor va fi transferată CLIENTULUI la momentul efectuarii plăţii.

Livrarea se face până în faţa imobilului casa/bloc. CLIENTUL are obligaţia de a se asigura că, la data livrării, există persoane desemnate pentru a primi produsele, în caz contrar urmând a suporta cheltuielile efectuate de către MOBYLAND pentru a le transporta dus-întors. O reexpediere a bunurilor se va face numai după ce CLIENTUL va achita costul transportului deja efectuat şi al celui care urmează să se reefectueze.

SOCIETATEA va livra CLIENTULUI, produsele comandate online, în conformitate cu opţiunea din comanda lansată de acesta şi confirmată ulterior de mobyland.ro.

SOCIETATEA atenţionează CLIENŢII că, transportatorul nu este autorizat de către SOCIETATE să permită CLIENTULUI deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, indiferent dacă livrarea se face prin curier sau transportator propriu. Deschiderea coletelor se poate face ulterior semnării de livrare şi achitării contravalorii acestora (dacă este cazul). Recepţia calitativă şi cantitativă a mărfurilor se face în momentul predării, de faţă cu şoferul de livrare/reprezentantul firmei.

În cazul în care nu poate executa CONTRACTUL din cauza faptului că produsul nu este diponibil, SOCIETATEA va informa CLIENTUL despre această situatie.

SOCIETATEA poate livra CLIENTULUI un produs similar având acelaşi preţ, în situaţia în care produsul solicitat iniţial nu este disponibil, numai după informarea şi cu acordul CLIENTULUI.

Produsul va fi livrat CLIENTULUI prin mijloace proprii, printr-o firmă de transport sau poate fi ridicat dintr-un magazin/depozit MOBYLAND conform opţiunii CLIENTULUI.

Programul de efectuare a livrărilor este cel menţionat de către transportator. CLIENTUL este rugat să precizeze la plasarea comenzii observaţii privind data şi ora la care preferă să fie livrată marfa, pentru a se transmite curierului informaţiile.

Termenul de livrare începe să curgă în toate cazurile, de la încasarea integrală a avansului de către MOBYLAND.

Până la achitarea integrală a preţului, MOBYLAND are dreptul de a suspenda termenul de livrare, plata făcându-se integral inainte de livrare (în special pentru produse realizate conform specificaţiilor CLIENTULUI).

Termenul de livrare este de cel mult 30 de zile de la data la care CLIENTUL a achitat avansul, respectiv s-a confirmat comanda, cu excepţia cazului în care parţile au convenit altfel. Termenele pot fi modificate în funcţie de disponibilitatea produselor, astfel cum apare în confirmarea comenzii. Termenele de livrare a produselor vândute în urma comenzilor lansate de client diferă de la furnizor la altul şi se calculeaza în zile lucrătoare. La plasarea comenzii, clientul este înştiinţat de termenul de livrare înainte de finalizarea comenzii.

SOCIETATEA, în cazul în care nu poate executa CONTRACTUL motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa CLIENTUL despre această indisponibilitate, de îndată, urmând ca sumele de bani achitate de către CLIENT pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate în termen de maximum 14 zile.

În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare, SOCIETATEA va anunţa CLIENTUL cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării.

În cazul în care SOCIETATEA primeşte informaţii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, SOCIETATEA poate refuza onorarea livrării, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a CONTRACTULUI, sau poate stabili un nou termen de onorare a comenzii.

În cazul în care MOBYLAND nu livrează produsele în momentul convenit cu consumatorul, în termenul stabilit sau refuză nejustificat să livreze produsele – în cazul în care livrarea în termenul convenit este esenţială pentru CLIENT, iar acesta a anunţat în rubrica „Observaţii” pe formularul de comandă de acest fapt, CONSUMATORUL are dreptul, după caz, la rezoluţiunea contractului, caz în care SOCIETATEA rambursează sumele achitate în avans de către CLIENT, în maxim 7 zile.

 1. MONTAJUL PRODUSELOR

Montajul este gratuit pentru produsele care au specificat în mod expres acest lucru.

Programarea montajului se face de către consultantul de vânzări mobyland.ro în raport de disponibilitatea echipelor de montaj. Costurile de montaj includ manipularea în imobil a produselor care se montează. În cazul în care, există în comandă şi alte produse pentru care nu s-a achitat acest serviciu, manipularea produselor fără montaj intră în sarcina CLIENTULUI.

În funcţie de numărul de cereri pentru montaj, ne rezervăm dreptul de a refuza acest serviciu în perioadele aglomerate, cu excepţia cazului în care clientul a achitat în prealabil serviciul. Produsele pentru care a fost plătit serviciul de montaj, vor fi montate conform graficului de programări.

Dacă clientul a achitat montajul şi doreşte să renunţe la serviciu, înainte de executarea lui de către mobyland.ro, suma va fi returnată integral într-un interval de maxim 30 de zile. Returnarea sumei achitate pentru montaj se face pe baza unei cereri scrise depusă la punctul de lucru de unde urmează să se facă livrarea produsului.

 1. POLITICA de RETUR

Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, consumatorul benficiază de 14 zile pentru a se retrage (perioada de retragere) din contract fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile suplimentare.

Pot fi returnate produse care îndeplinesc (cumulat) condiţiile de mai jos:

 1. a) nu depăşesc termenul de 14 de zile de la data primirii;
 2. b) corespund specificaţiilor tehnice menţionate în comandă;
 3. c) nu au făcut obiectul unei comenzi speciale;
 4. d) nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului adică, nu au fost executate după specificaţiile consumatorului (configuraţii simulator 3D); 
 5. e) nu prezintă urme de lovire sau deteriorare;
 6. f) nu prezintă urme vizibile de uzură;
 7. g) ambalajul şi etichetele de identificare ale produselor sunt integre; eticheta există şi poate fi citită/scanată;
 8. h) sunt însoţite de accesoriile aparţinând produsului;
 9. i) care au fost comandate online şi care nu s-au ridicat direct din magazine;
 10. j) nu sunt produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (saltele, prosoape, metraje, etc);
 11. k) nu sunt produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

Produsele se returnează în ambalajul original, însoţite de copie de pe factura fiscală şi/sau bonul fiscal de achiziţie, precum şi documentaţia în original, aferentă (fişe tehnice, manuale de utilizare, documentaţie tehnică, certificate de garanţie şi/sau conformitate).

Pentru produsele ridicate de către cumpărător direct din magazin, – întrucât, în acest caz, CLIENTUL poate solicita vizualizarea acestora, respectiv cumpărătorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, ca atare – nu se aplică condiţiile de retur prevăzute în prezenta secţiune.

Termenul de 14 zile începe să curgă de regulă din momentul în care consumatorul intră în posesia fizică a produselor.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, CONSUMATORUL va informa SOCIETATEA cu privire la decizia sa de retragere din contract alegând una dintre următoarele variante:

 1. a) de a folosi modelul de formular de retragere tip (conform OUG 34/2014 – partea B din Anexa)
 2. b) de a face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract, şi pe care o va transmite electronic la [email protected], sau prin curier la adresa: Loc. Vaslui, Str. M. Kogălniceanu, Nr. 31, cod 730111, jud. Vaslui;

CONSUMATORUL poate solicita fie rambursarea banilor, fie înlocuirea cu un produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele comandate şi returnate. CLIENŢII trebuie să menţioneze în notificare dacă doresc rambursarea banilor sau schimbarea produsului.

SOCIETATEA va confirma intenţia de retragere a CONSUMATORULUI.

CLIENTULUI care a notificat MOBYLAND privind intenţia de returnare, îi revine responsabilitatea de a se asigura că produsele la care a făcut referire vor fi returnate fără întârziere nejustificată, retur care se va face în magazinele/depozitele SOCIETĂŢII care au livrat produsul, în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat MOBYLAND decizia sa de retragere din contract.

Nu acceptăm retururi la adrese neconfirmate de către MOBYLAND sau cu ramburs.

În cazul în care nu se respectă condiţiile de retur, MOBYLAND nu va accepta returul.

În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, SOCIETATEA va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, nu mai târziu de 14 zile de la data în care s-a primit returul produselor în magazinele/depozitele SOCIETĂŢII. Restituirea sumelor încasate, se va face folosind aceeaşi modalitate de plată ca cea folosită de CONSUMATOR iniţial, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării. Prin virament bancar, data restituirii sumelor către CLIENT este data la care se debitează contul SOCIETĂŢII.

Atenţie! Costurile aferente serviciului de curierat precum şi costurile transportului produselor ce s-au livrat la adrese în afara oraşului, nu sunt returnabile.

MOBYLAND nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de SOCIETATE.

CONSUMATORUL va trebui să suporte costul aferent returnării produselor în caz de retragere. Costurile suplimentare reprezintă orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calităţilor şi funcţionării produselor, taxe poştale sau de orice altă natură), care urmează a fi suportate de consumator cu ocazia exercitării dreptului de retragere.

Nerespectarea condiţiilor de mai sus, precum şi punerea produsului, prin orice mijloc, într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare, duce la refuzul returului.

Condiţiile ce stau la baza refuzării returului sunt:

CONSUMATORUL/CLIENTUL este persoană juridică (clienţii cu personalitate juridică nu au dreptul să denunţe unilateral contractul, legislaţia în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice).

CONSUMATORUL/CLIENTUL nu a notificat SOCIETATEA cu privire la retragerea sa, în termenul legal.

CONSUMATORUL/CLIENTUL a returnat SOCIETĂŢII produse care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la aliniatul de mai sus.

ATENŢIEîn cazul returnării produselor ce prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, şocuri electrice, componente sau accesorii lipsă, certificate de garanţie lipsă, sau nu sunt în aceeaşi stare în care au fost livrate către CLIENT, SOCIETATEA are dreptul de a decide asupra acceptării returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată de către reprezentanţii noştri după evaluarea prejudiciilor aduse.

În cazul în care CLIENTUL solicită înlocuirea produsului cu unul identic, înlocuirea se va face în condiţiile şi limitele unei comenzi normale.

În cazul în care CLIENTUL a returnat un produs şi solicită înlocuirea, iar SOCIETATEA, nu dispune de un produs identic pentru înlocuire, aceasta va oferi Clientului contravaloarea produsului sau alt produs în cazul în care Clientul accepta acest lucru.

Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzând, dar nelimitându-se la transportul produselor, achitate de către CLIENT, NU SE RAMBURSEAZA.

În toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de către CLIENT.

În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferenţa de preţ, dacă produsul este mai scump. MOBYLAND va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce CLIENTUL a returnat produsul cumpărat iniţial şi achită eventuala diferenţă de preţ.

SOCIETATEA va suporta cheltuielile de retur, atunci când returul produselor se datoreaza unor motive imputabile MOBYLAND.

Obligaţiile consumatorului în cazul retragerii:

Să returneze produsele fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat către MOBYLAND decizia sa de retur.

Să suporte doar costurile directe legate de returnarea produselor (dezasamblare, ambalare corespunzătoare, predare către curier).

Să nu deterioreze bunurile în urma manipulării, asamblării, dezasamblării, ambalării, în caz contrar vor suporta costurile pentru reparare, după ce produsele vor fi evaluate de către MOBYLAND la recepţie.

Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca şi nou, MOBYLAND are dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea în stadiul iniţial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferenţa de preţ rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opţiunea CLIENTULUI, de a reexpedia produsul către producător, pe cheltuiala acestuia.

Aceste dispoziţii se aplică conform O.G. nr 34/2014, în cazul achiziţionării de produse de pe acest SITE folosind tehnicile de comunicare la distanţă.

Renunţarea la cumpărare în mod repetat (cel puţin două ori) va putea fi considerată un abuz, iar SOCIETATEA are dreptul să refuze o nouă livrare către acel CLIENT sau acea adresă.

 1. GARANŢII

Toate produsele de lungă durată comercializate pe SITE, cu exceptia celor resigilate, beneficiază de condiţii de garanţie conforme legislaţiei în vigoare şi politicilor comerciale ale producătorilor. Pentru produsele de mobilă, garanţia acordată este de 2 ani, în lipsa unor altor precizări. Produsele sunt noi, în ambalajele originale şi provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Fiecare produs va fi însoţit de certificatul de garanţie al producătorului.

Lipsa certificatului de garanţie al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepţia mărfii pe adresa de e-mail [email protected]. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

CLIENTUL, în calitate de cumpărător, are obligaţia să ia la cunoştinţă şi să respecte prevederile Certificatului de Garanţie şi instrucţiunile de manipulare, montaj, întreţinere, în caz contrar existând posibilitatea de a pierde garanţia.

Clientul are obligaţia să manipuleze, să transporte, să depoziteze, să dezambaleze, să monteze, să conserve şi să utilizeze produsele în conformitate cu prescripţiile din certificatul de garanţie. MOBYLAND nu răspunde pentru defecţiunile apărute ca urmare a nerespectării acestor prescripţii de către client.

Toate reclamaţiile se transmit în scris, pe adresa [email protected], în maxim 48 ore de la data livrării către client. După expirarea acestui termen, nu mai este valabilă reclamaţia privind viciile aparente sau care ar fi putut fi descoperite la o verificare atentă.

Reclamaţia va fi însoţită de date concrete legate de numărul comenzii, numărul facturii, numărul coletelor, modalitatea de transport, motivul reclamaţiei, cauzele presupuse a fi condus la reclamaţie, pretenţiile CLIENTULUI.

La solicitarea garanţiei este necesară prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscală şi chitanţa de la curier, aferentă transportului (daca este cazul). În cazul în care produsele sunt returnate către MOBYLAND neînsoţite de aceste documente, produsele pot fi restituite solicitantului/ expeditorului fără ca MOBYLAND să soluţioneze cererea de acordare a garanţiei, returul făcându-se pe cheltuiala solicitantului, ridicându-le din depozitul societăţii.

MOBYLAND va răspunde reclamaţiei în termen de max. 5 zile lucrătoare de la primirea acesteia. În vederea soluţionării reclamaţiei, MOBYLAND poate să decidă:

respingerea reclamaţiei;

remedierea mărfii reclamate pe cheltuiala sa;

acordarea unui discount/bonus;

înlocuirea mărfii sau returnarea acesteia.

Nici o reclamaţie nu va fi luată în calcul dacă s-a intervenit în orice fel asupra produsului şi/sau dacă CLIENTUL nu a efectuat montajul cu firmele partenere SOCIETĂŢII

Remedierea reclamaţiei se face în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

În cazul în care pentru produs este emis un certificat de garanţie şi se constată neconformitatea în perioada de garanţie, se va dispune măsura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 şi a altor dispoziţii legale în vigoare.

Reclamaţiile se notifică în scris pe adresa de e-mail [email protected].

III. CESIONAREA şi SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona şi/sau subcontracta o terţă parte pentru servicii ce ţin de onorarea COMENZII, cu informarea CLIENTULUI, nefiind necesar acordul acestuia.

SOCIETATEA va fi întotdeauna responsabilă faţă de CLIENT pentru toate obligaţiile contractuale.

 1. VALABILITATE CONDIŢII CONTRACTUALE

Prezentele condiţii sunt valabile pentru fiecare comandă acceptată de către MOBYLAND. Utilizatorii şi clienţi vor verifica de fiecare dată termenii contractuali valabili şi dacă îi acceptă plasează o nouă comandă.

Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 14 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
Data încheierii contractului de vânzare la distanţă între MOBYLAND şi CLIENT este considerată data emiterii documentului fiscal (bon/factură) de către SOCIETATE.

 1. FORŢA MAJORĂ

Nici una din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

 1. LEGISLAŢIA APLICABILĂ – LITIGII.

Prezentul document va fi interpretat în conformitate cu legislatia româna.

Prezentele conditii constituie singurul instrument juridic probant pentru solutionarea eventualelor litigii între parti.

Eventualele litigii aparute între SOCIETATE şi CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti române competente de la sediul SOCIETĂŢII.

Daca oricare dintre prevederile prezentelor conditii este sau devine nula, celelalte prevederi raman valabile. Orice prevedere nula va fi substituita cu o prevedere similara în sensul şi scopul celor aratate mai sus.

VII. FRAUDA

ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONŢINUTUL SITE-ului www.mobyland.ro, SAU DE A AFECTA PERFORMANŢELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-ul www.mobyland.ro VA FI CONSIDERAT O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ului www.mobyland.ro ŞI VA PUNE ÎN MIŞCARE CERCETAREA PENALĂ.

VIII. INFORMAŢII PRIVIND DEEE

Deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pot conţine substanţe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului şi sănătăţii umane în cazul în care nu sunt colectate separat.

Având în vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protecţia mediului şi O.U.G. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, CLIENŢII vor avea în vedere urmatoarele:

CLIENŢII au obligaţia de a nu elimina deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) ca deşeuri municipale nesortate şi de a colecta separat aceste DEEE;

Colectarea acestor deşeuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE, direct de către MOBYLAND şi prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizaţi pentru colectarea DEEE;

Clienţii pot preda DEEE în mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achiziţiei unui produs nou din aceeaşi categorie; astfel, MOBYLAND aplică politica de colectare a DEEE în sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislaţiei în vigoare, dacă echipamentul predat este echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca şi echipamentul nou furnizat; CLIENŢII pot preda DEEE echivalent la toate magazinele MOBYLAND;

Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice şi electronice fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubela cu roţi barată cu o cruce, ca în imaginea alăturată.

Această pictogramă indică faptul că DEEE nu trebuie amestecate cu deşeurile menajere şi că ele fac obiectul unei colectări separate.

 1. BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER

În cazul newsletter-ului, fiecare ediţie/alertă conţine şi modalitatea de dezabonare; odată accesată această opţiune, dezabonarea se aplică imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea UTILIZATORILOR.

Abonarea şi dezabonarea la buletinul informativ/newsletter-ul SITE-ului www.mobyland.ro este gratuită şi voluntară, şi implică acceptarea prezentelor prevederi privind termeni şi condiţii.

Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi respectă reglementările privind Comerţul Electronic în ceea ce priveşte comunicarea comercială, astfel cum sunt acestea stabilite de legislaţia română şi internaţională.

Primirea buletinului informativ/newsletter presupune completarea unui formular de către UTILIZATOR şi/sau CLIENT şi acceptarea necondiţionată a prezentelor clauze, în cazul în care nu şi-a exprimat deja acest acord. Utilizatorul poate de asemenea să îşi manifeste acordul privind primirea buletinului informativ la momentul deschiderii unui cont de UTILIZATOR.

Datele preluate de la UTILIZATOR sau CLIENT în scopul expedierii buletinului pot fi folosite de către MOBYLAND în limitele Politicii de confidenţialitate.

Renunţarea la primirea buletinului informativ de către UTILIZATOR sau CLIENT, se poate face în orice moment astfel:

Folosind legătura special destinată din cadrul oricărui buletin informativ primit;

Prin modificarea acceptului său de a primi buletinul şi folosind pagini din zonele restricţionate, prin folosirea contului;

Prin contactarea MOBYLAND, conform cu informaţiile de contactare, şi fără nici o obligaţie ulterioară a vreunei părţi faţă de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.

Renunţarea la primirea buletinului informativ nu implică renunţarea la acceptul dat pentru prezentul document.

MOBYLAND îşi rezervă dreptul de a selecţiona persoanele cărora le va trimite buletinul informativ cât şi dreptul de a elimina din baza sa de date orice UTILIZATOR sau CLIENT care şi-a exprimat anterior consimţământul de a primi buletinul informativ, fără nici un angajament ulterior din partea MOBYLAND sau a vreunei notificări prealabile a acestuia.

Utilizarea newsletter-ului se face în aceleaşi conditii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea SITE-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document. MOBYLAND deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletter-ului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi cele aplicabile informaţiilor publicate pe SITE, în concordanţă cu prevederile acestui document.

Abonaţii newsletter-ului MOBYLAND pot retrimite aceste comunicări comerciale altor persoane numai pe propria răspundere şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului MOBYLAND mesajele comerciale se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context, MOBYLAND nu poate fi făcută răspunzătoare sub nici o formă de acţiunile abonaţilor săi.

 1. POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE, SECURITATEA şi PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice SOCIETATEA are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este: reclamă, marketing şi publicitate. Scop, de altfel declarat al SITE-ului mobyland.ro. Informaţiile din formularul de înscriere sunt necesare pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, a voucherelor, anunţarea reducerilor în curs, etc., în nici un caz nu vor fi furnizate unei terţe părţi.

Datele prelucrate de noi sunt exclusiv cele furnizate de dumneavoastră. Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind însă necesare la prelucrarea cererii dvs. şi onorarea serviciilor oferite de noi. Refuzul dvs. de a ne oferi datele solicitate determină imposibilitatea noastră de a vă oferi serviciile solicitate. Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator – MOBYLAND şi sunt comunicate numai următorilor destinatari:

– parteneri contractuali ai operatorului;

– furnizori de servicii şi bunuri;

– societăţi bancare;

– autorităţi publice (numai în cazul în care acestea o cer pentru derularea unui act administrativ sau de justiţie).

Doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de SOCIETATE – prin mobyland.ro? £DA £NU

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată, prin poştă, pe adresa societăţii noastre. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

–––––––––––

Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

Site-ul www.mobyland.ro foloseşte măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greşite a informaţiilor care se află în controlul SOCIETĂŢII. În cazul pierderii de informaţii cauzate de „bug”-uri sau erori ale soft-ului cu care este conceput şi găzduit site-ului mobyland.ro, SOCIETATEA nu-şi asumă nici o responsabilitate.

Măsuri luate pentru asigurarea securităţii prelucrării datelor personale.

SOCIETATEA, ia toate măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat.

 1. Utilizatorii care au acces la baza de date a informaţiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnaţi de conducerea societăţii, fiecare dintre aceştia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont şi parolă. Toţi utilizatorii sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune în baza de date vor închide sesiunea. În cazul în care unul sau mai mulţi utilizatori sunt revocaţi din diverse motive conturile de acces se suspendă automat.
 2. Utilizatorii accesează datele cu caracter personal numai pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
 3. Computerele de la care se acceseaza baza de date a informaţiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate soluţii de protecţie antivirus, antispam şi firewall updatate la zi.
 4. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizează numai de către utilizatorii autorizaţi pentru această operaţiune şi numai în scopuri cerute de legile în vigoare.

Revizuirea Politicii de Confidenţialitate

SOCIETATEA, în calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.mobyland.ro poate, în orice moment şi fără notificare prealabilă, să revizuiască Politica de Confidenţialitate prin actualizarea ei. Aşadar, aveti obligaţia, periodic, să vizitaţi această pagină în vederea luării la cunoştinţă a noutăţilor apărute în cuprinsul său.

SOCIETATEA este înscrisă în registrul de date cu caracter personal sub nr. 0021128 la AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL.

Optarea pentru abonarea la newsletterul MOBYLAND implică acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale să fie păstrate şi prelucrate de SOCIETATE. Scopurile prelucrării acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre promoţiile reţelei MOBYLAND sau despre orice alte promoţii sau activităţi desfăşurate de MOBYLAND prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.). SOCIETATEA este unicul deţinător al informaţiilor colectate de pe acest SITE. SOCIETATEA se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terţi prin vânzare, dezvăluire parţială, sau închiriere.

Prin înscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI şi completarea datelor personale în formularele de înscriere, UTILIZATORII/CLIENŢII declară că sunt de acord ca toate datele lor personale să fie incluse în baza de date a SOCIETĂŢII şi îşi dau acordul expres şi neechivoc ca toate datele lor personale să fie stocate şi utilizate pentru:

activităţi de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promoţii, mesaje publicitare şi de marketing privind activitatea SOCIETĂŢII şi a terţilor cu care SOCIETATEA are relaţii de orice natură) la adresele de e-mail comunicate SOCIETĂŢII;

participarea la concursuri, promoţii;

transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbări în SITE, administrare, etc);

statistici interne necesare pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite şi imaginii SITE-ului şi pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promoţii, funcţionalităţi şi servicii noi;

pentru a asigura accesul la secţiuni cu acces limitat ale SITE-ului;

cercetări de piaţă;

urmărirea datelor de vânzări.

SOCIETATEA poate face cunoscute aceste informaţii în cadrul dealerilor şi agenţilor săi pentru activităţile menţionate mai sus.

SOCIETATEA nu va dezvălui nici un fel de informaţie despre UTILIZATORII/ CLIENŢII SITE-ului său fără a primi mai întâi consimţământul expres al acestora în această privinţă. În acelaşi timp însă, poate dezvălui informaţii şi date cu caracter personal atunci când acest lucru este prevăzut expres prin lege.

Utilizăm adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra SITE-ul, a urmări interesele utilizatorilor şi a aduna informaţii demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop facilitarea utilizării SITE-ului şi publicarea unor informaţii cât mai relevante pentru interesele UTILIZATORILOR. Adresele IP nu au nici o legătură cu informaţiile personale.

 1. COLECTAREA AUTOMATA DE DATE CU CARACTER NON-PERSONAL

În unele cazuri, este posibil ca SOCIETATEA să colecteze informaţii cu caracter non-personal despre UTILIZATORI/CLIENŢI. Exemple de informaţii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit şi numele domeniului website-ului de unde a fost făcută conexiunea la SITE.

În timpul vizionarii SITE-ului, SOCIETATEA va putea stoca anumite informaţii pe calculatorul UTILIZATORULUI/CLIENTULUI. Aceste informaţii vor fi sub forma unui fişier „Cookie” sau a unui fişier similar. Aceste fişiere „Cookies” ajuta SOCIETATEA să construiască un SITE sau publicitate care să răspundă cât mai bine intereselor şi preferinţelor UTILIZATORILOR/CLIENŢILOR.

Cu cele mai multe browsere de Internet se pot şterge sau bloca fişierele „Cookies” sau se poate primi o atenţionare înaintea primirii unui astfel de fişier. SOCIETATEA recomandă UTILIZATORILOR/CLIENŢILOR să consulte instrucţiunile browser-ului sau fişierul de ajutor pentru a afla mai multe informaţii despre aceste funcţii.

XII. DISPOZIŢII FINALE

Persoanele care utilizează SITE-ul acceptă în mod expres şi implicit că sunt de acord cu faptul că utilizarea SITE-ului se face pe propria răspundere. MOBYLAND se absolvă în mod expres de toate răspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, referitoare la utilizarea SITE-ului.

MOBYLAND îşi rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum şi orice modificări ale SITE-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificări ce ar putea afecta SITE-ul şi/sau orice conţinut fără notificare prealabilă a Utilizatorului sau Clientului.

MOBYLAND nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe SITE din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul SITE-ului.

MOBYLAND îşi rezervă dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natură şi/sau legături pe oricare pagină a SITE-ului, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Excepţie fac paginile în care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora şi unde nu vor fi introduse bannere de natură concurenţială.

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe www.mobyland.ro şi care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator.

La o comandă anulată sau neridicată, contul Utilizatorului se va bloca iar acesta nu va mai avea acces la comenzi. În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi. De asemenea la o comandă returnată, eventualele cupoane de reducere aferente acelei comenzi nu se mai trimit.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de SOCIETATEfaţă de orice client este valoarea sumei încasate de SOCIETATE de la acest client.

Fiind de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii de Utilizare a SITE-ului www.mobyland.ro, Clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a SITE-ului.

Termenii şi condiţiile de mai sus sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunându-se de drept prevederilor generale ale legislaţiei în vigoare.

Termenii şi condiţiile de utilizare pot fi modificate oricând prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificări devenind obligatorii cu efect imediat pentru toţi UTILIZATORII/CLIENŢII.

În momentul efectuării unei comenzi online, Clientul declară ca a luat cunoştinţă şi este întru totul de acord cu cele menţionate mai sus.

 SC NECTAMOB SRL